Gyalogló Chat

Regisztráció - Súgó

 

A Gyalogló Chat szolgáltatása csak regisztrált felhasználónévvel vehető igénybe. A Regisztráció néhány egyszerű lépésből áll. Először látogassunk el a http://gyaloglo.hu címre.

Ez a főoldal két részre van osztva. A bal oldali részen a Regisztrációnál kezdhetjük el a regisztrációs folyamatot.

Első lépésként a felhasználónevet (nicknevet) kell beírnunk, amit majd használni szeretnénk. A nicknév megválasztásánál ügyeljünk a Gyalogló Chat szabályzatában foglaltak betartására. Amint a választott nicknevet beírtuk és a Vezetéknév beviteli mezőre kattintunk, a rendszer azonnal le is ellenőrzi, hogy az általunk választott nicknév bizonyos alapvető formai követelményeknek megfelel-e, illetőleg foglalt-e. A foglaltságot, vagy formai hibát azonnal ki is jelzi:

 

 

Miután sikerült a formai követelményeknek is megfelelő, nem foglalt nickevet találni, az összes további mezőt is ki kell töltsük a sikeres regisztráció érdekében. Tehát töltsük ki Vezeték és Keresztnevünket, majd írjunk be egy jelszót. Igyekezzünk ránk nem jellemző, nehezen kitalálható, de általunk könnyen megjegyezhető jelszót alkalmazni.

A sikeres regisztrációt követően majd EZZEL az általunk beírt jelszóval léphetünk be a chatbe. A jelszó természetesen később meg is változtatható.

A jelszó beírása után adjunk meg nemünket, születési időpontunkat, és egy valós e-mail címet az ellenőrzéshez. A rendszer ide küldi el a megkezdett regisztráció aktiválásához szükséges e-mailt.

Az e-mail cím beírása után tegyünk pipát a szabályzat elfogadása melletti jelölőnégyzetbe és nyomjuk meg a mehet gombot.

 

 

A mehet gombra kattintás után rögtön meg is változik a Regisztrációs rész, ahol a rendszer egy kódot vár. Ide azt a kódot kell beírni, amit a rendszer e-mailben elküldött nekünk.

Tehát, a regisztrációs sikeres befejezésére két lehetőségünk van:

 

1. Ide ebbe az ablakba beírjuk az e-mailben megkapott kódszámot és megnyomjuk a mehet gombot.

 

 

2. Az e-mailben található linkre kattintunk, a böngésző megnyílik és a sikeres regisztrációt ki is írja. 

 

A Belépés gombra rákattintva a főoldalra kerülünk vissza, ahol a most regisztrált nicknévvel, és az általunk megadott jelszóval rögtön be is léphetünk a chatbe.

 

Néhány hasznos információ a regisztrációval kapcsolatban:

- A be nem fejezett regisztrációs kísérletek 1 nap múlva törlődnek. Be nem fejezett regisztráció az, amelyiknél az e-mailben megkapott kódot nem írták be vagy nem kattintottak rá az e-mailben lévő linkre.

- Amennyiben az adott e-mail címről korábban már regisztráltunk nicket, úgy a rendszer automatikusan összekapcsolja a most regisztrált nickünkkel.

- Ha nem találjuk a regisztrációs e-mailt, nézzük meg a SPAM/Junk/Levélszemét mappát is, néhány levelezőrendszer oda teszi sajnos a levelet.

- Néhány e-mail szolgáltatónál előfordul, hogy a regisztrációs levél késve, vagy meg sem érkezik (pl vipmail, citromail). Igyekezzünk gmail.com (és nem .hu) e-mail címet használni, itt nem szokott ilyen probléma előfordulni.