gyalogló chat

XChat beállítása - Súgó

http://code.google.com/p/xchat-wdk/ oldalról tölthetjük le az XChat program windowsos változatát. (Egy másik változat elérhető a http://www.silverex.org/ oldalon.)

A program elérhető macintosh számítógépekre is XChat-Aqua néven. Letölthető a http://www.uplinklabs.net/~tycho/projects/xchat-aqua/ oldalról.

Linuxon pedig egyszerűen feltehetjük a disztribúció telepítőjével. (Ubuntun és Debianon pl a Synaptic programmal.)

Telepítsük fel, majd pedig indítsuk el.

 

A hálózat lista ablakban először írjuk át a nickünket.
Pontosan írjuk, kisnagybetű számít, szóköz és írás- és egyéb jelek ne legyenek. Ha ilyen a nickünk, akkor válasszunk egy másikat, különben az IRC nem enged be.
Ezután a Hozzáadás gombra kattintunk.
Ekkor megjelenik egy új bejegyzés Új hálózat szöveggel.
Ezt írjuk át Gyaloglo-ra.
Kattintsunk a Szerkesztésre.A megjelenő új ablakban felül a kiszolgálóknál kattintsunk a Szerkesztésre és a newserver-t írjuk át chat.gyaloglo.hu-ra

A Kiszolgáló jelszó-hoz írjuk be a nickünköz tartozó jelszót. A felette levő többi mezőt hagyjuk üresen. Alatta a Karaterkészletnél válasszuk ki az UTF-8-at. Ezután kattintsunk a Bezárásra. Ezeket nem kell mégegyszer kitölteni, legközelebb már a program emlékezni fog a beállításainkra.

Ezután kattintsunk a Kapcsolódásra. Ha mindent jól csináltunk ezt látjuk:Ha tényleg ezt látjuk kattintsunk a Kiszolgáló menüpontra és válasszuk ki a Csatlakozás csatornához menüpontot. A megjelenő ablakban kattintsunk a Csatornalista lekérése gombra. (Az IRC szervereken a szobákat csatornáknak szokták nevezni.) Ha minden jól megy, akkor egy az ismert szobanevek tűnnek fel. Innét kezdve rátok bízom a program további felfedezését.


<< További súgó témák