Gyalogló Chat

Felnyíló ablakok beállítása - Súgó

Témák: [ Firefox beállítása - Internet Explorer beállítása ]

Sajnos a GyaloglóChat bizonyos szolgáltatásait csak javascriptes felbukkanó ablakokkal tudjuk megvalósítani. Ezért a felbukkanó ablakok (pop-up) nyitását engedélyezni kell a chat.gyaloglo.hu számára, különben az alábbi szolgáltatások nem fognak működni:
- a közös és a privát logolása,
- linkre kattintás a közösben,
- userinfo.

A sikeres beállítást követően a chatből lépjünk ki és a böngészőt indítsuk el újra.

- Firefox beállítása -

Firefox böngésző használata esetén először kattintsunk a Szerkesztés menü Beállítások menüpontjára vagy a Eszközök menü Beállítások menüpontjára.
A Beállítások ablakban felül válasszuk ki felül a Tartalom pontot (régebbi Firefox változatnál baloldalt a Webes szolgáltatásokat), majd jobboldalt a Felugró ablakok tiltása mellett kattintsunk a Kivételek gombra (régebbi Firefoxnál Engedélyezett webhelyek).Az Engedélyezett webhelyek ablakban a webhely címe alatti beviteli mezőbe írjuk be, hogy chat.gyaloglo.hu, majd kattintsunk az Engedélyezés gombra.


Ha mindent jól csináltunk, akkor a lentebb lévő listában a Webhely oszlopban megjelenik a chat.gyaloglo.hu és mellette az Állapot oszlopban az Engedélyezés felirat látszik.
Ezután OK-zzuk le az ablakokat és lépjünk ki a beállításból.


- Internet Explorer beállítása -

Internet Explorer használata esetén az Eszközök menüből válasszuk az Előugró ablakok blokkolása menüt, majd ebből válasszuk az Előugró ablakok blokkolási beállításai menüpontot.
Az Előugró ablakok blokkolási beállításai ablakban az Engedélyezni kívánt webhely címe alatti beviteli mezőbe írjuk be, hogy *.gyaloglo.hu, majd kattintsunk a Hozzáadás gombra.Ha mindent jól csináltunk akkor az Engedélyezett webhelyek listában megjelenik a *.gyaloglo.hu. Ezután OK-val zárjuk be az ablakot.

Ha valamilyen toolbart is telepítettünk az Internet Explorerbe (pl. Yahoo toolbar), akkor ellenőrizzük le, hogy nincs-e külön popup blocker funkciója. Ha van, akkor kapcsoljuk ki.Ha nem tudjuk, hogy van-e ilyen toolbar telepítve, mert éppen ki van kapcsolva a megjelenése és nem látszik, akkor a Nézet menü Eszköztárak menüpontban kapcsoljuk be és úgy ellenőrizzük a toolbar popup blocker funkcióját.

<< vissza a súgóhoz